DESPRE MINE

Ferencz Bakos

În cele peste 200 de proiecte în care am fost implicat în România și străinătate aș putea să spun că am fost aproape de nemulțumirile, temerile și dezamăgirile oamenilor care vor să-și construiască o casă. Fiecare client, beneficiar în parte mi-a arătat că în pereții unei case nu se investesc doar economii, timp și muncă. Se investesc speranțe și așteptări inimaginabile, iar multe dintre ele se frâng din simple greșeli care puteau fi evitate. Ca fost vicepreședinte al Ordinului Arhitecților din România – Filiala Transilvania, am făcut tot ceea ce a ținut de mine ca oamenii să înțeleagă rolul și importanța arhitectului în societate. Cred că un arhitect bun și un proiect bine făcut de la început au șanse mai mari de reușită decât o improvizație. Ca formator și project manager certificat, vreau să ajut beneficiarii să înțeleagă mai bine tainele construcției unei case și să atragă în jurul lor ceea ce e mai bun și folositor ca să-și vadă visul cu ochii. Am creat cursul online PLANUL CASEI MELE pentru că vreau să văd proprietari de case mulțumiți, împliniți și care au cu ce să se mândrească: și acum, și peste 20–30 de ani.

Vezi parcursul meu
2006
2006

Am absolvit Facultatea de Arhitectură și Urbanism din Cluj-Napoca

2006 - 2009
2006 - 2009

Am efectuat stagiul de pregătire în cadrul biroului de arhitectură Arhimar, din
Cluj-Napoca

2010
2010

Am lansat platforma online de arhitectură arhiforum.ro, fiind prima de acest gen din România. Prin această platformă am promovat arhitectura de calitate și arhitecții din România, în special pe cei tineri, dornici de afirmare.

De asemenea am promovat concursul de arhitectură ca modalitate de atribuire a proiectelor publice.

2011 - 2014
2011 - 2014

Am fost vicepreședinte al Ordinului Arhitecților din România, Filiala Transilvania, fiind responsabil de comunicare și proiecte culturale.

În 2013 pun bazele primei bienale de arhitectură regională din Transilvania, BATRA(Bienala de Arhitectură Transilvania, batra.ro. Ea este concepută ca o serie de evenimente menite să aducă arhitectura în atenția publicului, să recunoască, să recompenseze și să promoveze excelența în arhitectură și, nu în ultimul rând, să educe publicul în spiritul valorilor arhitecturale.

2013
2013

Am absolvit cursurile de perfecționare pentru specializarea de Manager de Proiect, cod
COR 242101

2013 - Prezent
2013 - Prezent

Din 2013 sunt partener fondator al biroului de arhitectură și urbanism SQM Architecture, unde am lucrat la peste 200 de proiecte din România și din străinătate. În tot acest timp am fost publicat în mai multe cărți și reviste de profil și am primit premii de arhitectură.

2020
2020

Am absolvit cursurile de perfecționare pentru specializarea de Formator, cod COR 242401

Din 2020 urmez un master în urbanism la Universitatea de Arhitectură și Urbanism "Ion Mincu" din București, unde studiez orașul post-pandemic și modul în care revoluția digitală va transforma modul în care trăim și îl percepem.

2021
2021

Am fondat propriul birou de arhitectură, Meta/Morphosis Architecture Studio.

Am lansat platforma LOCUIRE.RO

Ce este platforma LOCUIRE.RO?

LOCUIRE.RO este o platformă digitală care reflectă viziunea mea asupra domeniului locuirii, acoperind aspecte precum case individuale și locuire colectivă. Prin platforma LOCUIRE.RO, îmi doresc să împărtășesc informații, concepte și idei valoroase, contribuind astfel la educarea celor interesați de acest domeniu important pentru noi toți. Aici, vei găsi resurse, sfaturi și soluții personalizate pentru ați construi casa visată, oferind un sprijin constant în dezvoltarea cunoștințelor celor pasionați de domeniul locuirii.

Îmi doresc ca LOCUIRE.RO să devină o umbrelă care să cuprindă servicii, informație și inspirație pe această temă: cursuri, proiecte, consultanță, project management, podcasturi, studii și idei.

Ne mândrim cu cursul nostru “Planul Casei Mele”, un ghid complet și detaliat ce te însoțește pas cu pas în procesul construcției. Haide să construim împreună casa perfectă! Alătură-te comunității Locuire.ro, înscrie-te la cursul “Planul Casei Mele” și rămâi la curent cu noutățile și sfaturile noastre!
Scroll to Top